Ples je više od pokreta tela u pratnji muzike. Svaki ples ima svoju priču i mi se trudimo da naše plesače naučimo da pokretom izraze svoje emocije i da ih prenesu partneru ili publici. Ples je svojevrsna filozofija izgovorena telom.

Evo nekoliko tajnih značenja popularnih latino plesova:

  • ARGENTINSKI TANGO: Ovo je ples u kome unutrašnja energija uveliko dolazi do izražaja. Gestikulacija rukama je prilično sputana, ali je zato emotivni naboj pun kontrole i izuzetno jak, jer je usmeren isključivo ka partneru. Dakle, ova vrsta plesa jedno je od „opasnijih“ vidova zavođenja!
  • ČA-ČA-ČA: U ovoj igri ljupkost je glavno oružje. Cilj je osvajanje, kako partnera tako i publike. Oni uživaju u malim provokacijama koje partneri nude jedno drugom.
  • RUMBA: Ovde je dama u centru pažnje, bilo da je gleda muški ili ženski deo publike. Cilj njenog pokreta je da zaintrigira i probudi, što postiže i promenama svog karaktera: može da bude opasna, naivna, drska, bespomoćna. Uz sav sklad i jednostavnost pokreta, ona osvaja kao boginja.
  • SAMBA: I u ovom plesu dama zavodi partnera dinamičnim, harmoničnim, lakim i prirodnim pokretima. Veoma atraktivan ples.
  • PASO DOBLE: Dama je u ulozi „plašta“ toreadora, koji će razjariti i najravnodušnijeg bika na svetu. Ona je ta koja izaziva, a nalazi se u nečijim rukama. To joj daje posebnu snagu, sigurnost, moć i zavodljivost.
  • DŽAJV: Vesela igra u kojoj se oba partnera dobro zabavljaju. Osvajaju sve oko sebe zahvaljujući snazi utkanoj u eleganciju pokreta.