Balovi

balovi San letnje noci

I pored toga što živimo u jedno novo doba, koje menja koordinate ponašanja, druženja, zabave, plesa, ljubavi, nema nikakvog razloga da balovi, kao manifestacija igre i lepote, prestanu da postoje. Zato se, kao plesna institucija, trudimo da sve te dobre, stare i univerzalne vrednosti negujemo kroz ples i balove koje organizujemo sa punom pažnjom i sa mnogo ljubavi. Uvek smo vodili računa da ambijent na balu bude prijatan i topao. Da naši gosti znaju da smo zaista počastvovani njihovim prisustvom.

Sve je počelo 1988. godine, kada smo upriličili prvi posleratni bal, u Domu JNA. Tokom godina smo se trudili da ove manifestacije odražavaju izvesnu simboliku i budu u tesnoj vezi sa nekim, za nas značajnim događajima. Vremenom, oni su postali značajni deo male istorije Plesnog studija „Natalija i Ivica“. Ideja je bila da se vrati sećanje na tradiciju koju smo nekada imali, budući da je Srbija bila jedna od prvih zemalja koja je organizovala dvorske balove.

Tako su nastali „Bal u čast prijema Jugoslavije u Međunarodnu federaciju sportskog plesa (IDSF)“, „Bal balova“, „Bal šampiona“, „Plavi bal“, „Bal vina i velikih visina“, „Bal osuđenog na snove“, „Bal nade“, „Svetosavski bal“, „Novogodišnji bal“ i mnogi drugi.

Zahvaljujući uspešnoj organizaciji ovih manifestacija, dobili smo poziv da budemo suorganizatori „Bala na vodi“ u okviru dana muzike u Parizu 2003. godine. Tada smo uspostavili saradnju sa internacionalnom školom „Jelena Anžujska“ i poslednjih godina zajedno učestvujemo u organizaciji „Svetosavskog bala“ na brodu (Bateaux Mouches) na Seni, uz prisustvo velikog broja uglednih zvanica.

 

balovi Kostjukov

Balove smo u Beogradu uglavnom organizovali u Medija centaru “Odbrana“ (bivši Dom JNA), Domu Garde i najpoznatijim ovdašnjim hotelima, a od nedavno i u predivnoj svečanoj sali Jugoslovenskog rečnog brodarstva. Naši dugogodišnji saradnici na realizaciji ovih manifestacija su bili: Petar Gojković, zadužen za muzički program, Braca Stanojević, odgovoran za audio-vizuelni dizajn i bal-majstor Nikica Kurko. U programu su uvek učestvovali vrhunski muzičari („Stari Lavovi“ Vojislava Simića, „Mambo stars“, „Svilen konac“ i dr.), najkvalitetniji domaći i svetski plesni parovi, Balet Narodnog pozorišta, Ansambl narodnih pesama i igara „Kolo“, Vita Balet iz Ukrajine i mnogi drugi.

Volimo ova plesna okupljanja, jer su ona najbolja prilika da se primeni znanje stečeno u plesnoj školi, da se uživa u plesu, muzici i divnoj atmosferi. Na balovima smo izgrađivali prijateljstva, ostvarivali lepe kontakte i uživali u ljubavi. To želimo i vama.

 

 

za Decji bal

Beogradski dečji bal

Beogradski dečji bal održan je 26. decembra 2015. godine u predivnoj, novogodišnjoj atmosferi u sali Jugoslovenskog rečnog brodarstva. Bilo je to jedinstveno mesto druženja deca i njihovih roditelja i prilika da najmlađi pokažu šta sve mogu i umeju. Deca su bila voditelji, plesači, baletani, animatori, članovi folklora i orkestra, pevači, recitatori. Učestvovali su najbolji plesni parovi i formacije najmlađih kategorija, KUD Vojvoda Stepa, baletska škola Kostjukov–Dragičević, balski kamerni orkestar…

Poetsko-plesno veče

Poetsko-plesno veče – 3. oktobra 2014. upriličili smo jedno izuzetno druženje uz ples, poeziju, prijatelje, smeh i improvizacije, vino, gitare…

 

Ples kao životna filozofija

Ples kao životna filozofija – seminar održan 14. 12. 2013, namenjen sportskim plesnim stručnjacima, ali i svim ljubiteljima i poznavaocima plesa koji u njemu vide nešto više, način života, aktivnost koja doprinosi zdravlju i koja oplemenjuje čoveka. Predavači su bili sportski stručnjaci, treneri i koreografi, baletani, doktori.