Plesni klub „Natalija i Ivica“ osnovan je 1993. godine. Već naredne godine, ličnim zalaganjem predsednika kluba, gospodina Ivice Došenovića, Jugoslavija je učlanjena u Svetsku plesnu federaciju (IDSF). Prvu zlatnu medalju u istoriji jugoslovenskog plesa osvojili su takmičari našeg kluba 1995. u Kopenhagenu.

Na međunarodnim turnirima osvojili smo 79 medalja: 42 zlatne, 22 srebrne i 15 bronzanih, a 31 put bili smo državni prvaci.

Plesni turniri

Od kada se bavimo takmičarskim plesom, organizovali smo mnogo kvalifikacionih turnira i četiri državna prvenstva, među kojima su najvažnija dva međunarodna otvorena prvenstva Beograda:

  • 1996. godine turnir BELGRADE OPEN – Trofej mira, prvo međunarodno plesno takmičenje održano u našoj zemlji, na kome su učestvovali plesači iz 21 zemlje, kao i žiri sastavljen od međunarodnih sudija. Predsedavao je gospodin Rudi Hubert, tadašnji generalni sekretar IDSF-a i veliki prijatelj jugoslovenskog plesa. Na tom turniru Jugoslavija je zvanično primljena u IDSF.
  • 2001. godine turnir BELGRADE OPEN 2001, uz učešće 17 zemalja i predstavnika IDSF-a, a pratilo ga je nekoliko hiljada Beograđana.
  • organizatori smo turnira u okviru Beogradskog saveza sportskog plesa